lørdag den 22. oktober 2011

Svendeprøve del 2

Så er de første 60 gr. helt tynde lacegarn klar til at strikke sjal, og jeg er SÅ spændt på, om jeg har kunnet spinde det ligeså tyndt som Margaret Stove. Det er ihvertfald tyndt, og jeg tror ikke, jeg vil kunne spinde tyndere end dette.
I sidste måned fik jeg denne MCMorran Ballance. Jeg har ledt efter den et stykke tid, og affandt mig så med at bestille fra USA. Desværre angiver den mængden i yard, så jeg skal huske at omregne til meter, som jeg har det bedst med. Dette simple stykke værktøj viser på hurtig og nem måde hvad YPP: yards pr. pound er så nu behøver jeg ikke sidde og tælle de mange omgange på Niddy Noddien, hvilket jeg synes er en stor lettelse. Princippet er følgende: Der laves så lang en tråd af det færdige garn at vægtstangen, tynges ned.


Derefter klippes der af garnstykket indtil armen er i balance, ogGarnstykket måles i inch og ganges med 100 og vupti, man ved hvilken YPP det nyspundne garn har.


Mit er 4000 YPP, hvilket giver 881m/100gr. Øv, øv ikke helt som målsætningen var, men er måske også vældig ambitiøst, når jeg vil have et to-trådet garn.
WPI: 31. 

4 kommentarer:

Lis sagde ...

Spændende arbejdsredskab du har fået dig der. Så har du jo egentlig også en måler der kan sige: For tynd el. for tyk. Jeg mener hvis dit mål er 1000 m. pr. 100 g. skal det jo være lidt tyndere :s Håber det var rigtigt forstået .

Kh. Lis

Susses spindehjørne sagde ...

Ja Lis, det er rigtigt forstået, og målet var faktisk 1200m. pr. 100 gr., men den løbelængde må jeg nok erkende er udenfor min rækkevidde. Måske jeg kan nå det med silke. Det må prøves.

Bodil sagde ...

For eit nydeleg garn, og så flink du er til å spinna :)

Susses spindehjørne sagde ...

Velkommen til dig Bodil. Tak for din søde kommentar, det motiverer.