mandag den 30. september 2013

Dobbeltstrik - Dobbelt Udfordring / Double Knit - Double Challenge


 For efterhånden lang tid siden, deltog jeg i en workshop ved Fiberfest i Ry med Dorthe Hedehus om dobbeltstrik. Workshoppen var enormt inspirerende og jeg gik hjem med intentionen om at det skulle udforskes nærmer.

På billedet ses hvad jeg nåede på 3 timers workshop, ikke imponerende, men dog en start.

For by now a long time ago, I attended a workshop at Fiber Fest in RY with Dorthe Hedehus: how to double knit. The workshop was very inspiring and I went home with the intention that I now would explored this technique very close.

The photo shows what I made during 3 hours workshop, not impressive, but a start.
Som i nok alle ved løber tiden, og projekterne ligger i bunker, så de gode intentioner har det med at gå i glemmebogen. Heldigvis blev jeg mindet om mit ønske ved sidste måneds medlemsmøde i foreningen Seriøs Strik for Sjov, hvor temaet var Dobbeltstrik.

As you all know, time runs, and projects are in piles, so the good intentions tend to fall into oblivion. Fortunately, I was reminded of my desire at last month's meeting of members of the association Seriøs Strik For Sjov, wiht the theme Double Knit.


I stedet for igen at sidde med en lille strikkeprøve, gennemgik jeg hvilke mønstre om dobbeltstrik jeg havde på Ravelry og fandt dette fine halstørklæde, som så tilpas enkelt ud.

Jeg har lavet lidt om på gentagelsen af rapporten, så tørklædet er så bredt at det også kan bruges som stola.

Det har været sjovt at strikke, men jeg er også blevet udfordret undervejs, det kan for eksempel være rigtig svært at finde og rette en fejl, da den anden sides masker let forvirrer. Det er ihvertfald min udfordring, så næste projekt bliver ogs med et rimeligt simpelt mønster.

Instead of sitting with a small gauge swatch, I went through the patterns of double knit I had on Ravelry and found this fine scarf, which looked pretty easy.

I changed the pattern and repeat the chart twice, so the scarf is so wide that it can be used as a stole.

It's been a fun knit, but I have been challenged in the process, it can for example be really hard to find and correct an error, when the other side stitches easily confuses. It is certainly my experience , so next project is also a fairly simple pattern.


4 kommentarer:

christunte sagde ...

Det er et virkelig flot tørklæde, og jeg er vildt imponeret!

Strikkeheksen sagde ...

Det er flot og godt gået :-) Jeg kan helt afgjort sige, at jeg aldrig bliver nogen "dobbeltstrikker" (her taler vi ikke om antal af projekter, he,he), ikke fordi jeg ikke synes, det er flot, men fordi det aldrig kommer til at ligge rigtigt i mine hænder :-)Det tørklæde bliver garanteret slidt op :-)

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...

Det er virkelig flot. Kan du fortælle hvilket garnvalg du tog og evt hvor meget det vejer?
Mange tak.
Jeg vil forsøge dobbeltstrik med firkanter, men kan ikke regne ud hvor meget garn...